kolmapäev, 1. juuni 2016

Lahemaa- rannamaa

Kooliaasta lõpus 31. mai jõudsime veel käia Lahemaal. Sõitu ja programmide läbiviimist toetas SA Keskonnainvesteeringute Keskus (KIK).Läbisime Oandu looduskeskuse poolt pakutava õppekäigu "Lahemaa- rannamaa". (Oandu looduskeskus, Oandu-Altja rada, Altja rand)

Programmis tutvustatakse Soome lahe ja Eesti põhjaranniku geoloogilist kujunemist, mere ja ranniku elustikku, ranna-aladel elavate inimeste traditsioone ning elatise teenimist merel. Läänemere probleemid,  kuidas hoida merd puhtana. Oandu - Altja retkel õpime tundma huvitavat lõiku Põhja-Eesti rannikumadalikust. Rajal avaneb pinnavormide ja looduse erakordne mitmekesisus ning Läänemere kujunemise ajaloo põhietapid.

Matkasime ja tegime mitmeid peatusi, et kuulata ja märgata meid ümbritsevat.
Mõned pildid.






































Ilm oli võrratult soe, päikseline. Seega tegime väikse ujumise peatuse Võsul. Kes oli valmistunud, sai ujuma, teised vaid jalgu pidi vette. Võsu kasuks otsustasime, sest seal on mõnus liivarand. Nii mõnedki püksid said vees jalutamisest märjaks.



Järgmine peatus oli Käsmu meremuuseum. Käsmu Meremuuseum asub 1993. aastast tsaariaegses piirivalvekordoni hoones ja tutvustab legendaarse kapteniküla ajalugu. Eksponaadid kajastavad kõiki merega seotud valdkondi - meresõitu, kalapüüki, salakaubavedu, aga ka merd kui looduse osa ning foto- ja kujutava kunsti objekti. Käsmu muuseum on eramuuseum, mis koosneb Aarne Vaigu kogudest. Meil läks hästi ja Aarne Vaik tuli ka ise meile jutustama Käsmu ajaloost ning oma elutarkustest :)
Käsmu meremuuseumi taga peetakse ka suvekontserte. Sealsed suured kivid olid ronimiseks väga põnevad. Ka vana majakas oli omamoodi.
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar